Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turlari #27 "Amnezi" || Kitap Yorumu

19:42 Keiradaisy 0 Comments Category : , , , , , , , ,



Herkese merhaba millet! Tatiliniz umarım iyi gidiyordur. Benim gibi işle uğraşanlara ise Allah kolaylık versin. Yine yepyeni bir turla sizlerleyiz. Bu seferki turumuz Pegasus Yayınlarından çıkan Amnezi kitabı. Her zaman olduğu gibi Pegasus yine en iyi kitabı seçmiş biz okuyalım diye. Amnezi, bir grup çocuğun deneylerle olağanüstü yetenekler kazanmasını konu alıyor. Bu çocuklar bir çiftliğin bodrum katında, onlara özel hapishanelerinde kalıyorlar. Neden orada olduklarını bilmedikleri gibi geçmişleri hakkında da hiçbir şey hatırlamıyorlar.



Babasına yardımcı olan Anna ise bu çocuklara karşı hep bir yakınlık hissediyor hem de onları en yakın arkadaşları olarak görüyor. İçlerinden birini arkadaştan çok daha ötede görüyor da hadi neyse. Babasının lafını dinlemeyip bir gece gizlice girdiği laboratuvarda bu çocuklarla tanışıyor. Daha sonra kendini oradan uzak tutamayan Anna, en çok Sam ile konuşmayı seviyor. Bir süre sonra yakalanan Anna'ya babası beraber çalışabileceklerini söylüyor. Tabii her ne kadar bu iyi bir şey olsa da işler yolunda gitmiyor ve Anna kendini bu neredeyse hiç tanımadığı çocuklarla kaçarken buluyor. Hafızaları geri dönmeye başlayan bu çocuklar gerçekleri bulmaya çalışırken, Anna da kendi hayatıyla ilgili gerçeklerle başa çıkmaya çalışacak.


Kitap çok akıcıydı. Çeviri de gayet başarılıydı. Zaten bu tür kitapları çok seviyorum ben. Kenarda yazılmayı bekleyen (can çekişen) doğaüstü çocuklarla ilgili bir hikayem duruyor. Kitabın kapağını çok beğendiğimi söyledim mi? Nedense çok ilgimi çekti. Amnezi yazısını da yan yazmaları çok değişik olmuş. Umarım kitabın ikincisi çabucak çıkar. Bu sürükleyici kitabı bize kavuşturduğu için Pegasus' a teşekkürler.

RELATED POSTS

0 yorum