Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turlari #24 "Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler" || Kitap Yorumu

15:25 Keiradaisy 1 Comments Category : , , , , , , ,


"Canlı, orijinal ve çekici. Muhteşem bir şekilde yazılmış." 
-George R.R. Martin-

"Fazla söze gerek yok, bu kitaba bayıldım." 
-Patrick Rothfuss-

"Bizi tarih kitaplarında ararsan en fazla satır aralarında bulabilirsin. Yok eğer efsanelerde ararsan işte orada övüldüğümüzü görebilirsin."

Usta hırsız ve dolandırıcı Locke Lamora ile ölümcüllüğünden hiçbir şey kaybetmemiş Jean Tannen, evlerinin ve geçmişlerinin enkazından kaçmış, Camorr'un Belası ise Camorr'suz kalmıştır. Ancak oradan oraya sürüklenmek Centilmen Piçler için bile bir seçenek değildir, onlar da en iyi yaptıkları işe geri dönerler… Bu kez hedefleri Tal Verrar şehir devleti ve şehrin en korunaklı, görkemli binası Günahane'dir.

Görüp görülebilecek en büyük kumarhane olan ve oradan bir tek sikke çalıp hayatta kalanın olmadığı Günahane, Locke'un direnemeyeceği türden bir hedeftir…

… fakat Locke'un kusursuz suçunun beklemesi gerekmektedir.

Çoksatan serisi Centilmen Piç'in ikinci kitabında Scott Lynch, açık denizlerin ve en alçakçasından kurnazlıkların eksik olmadığı sürükleyici öyküsünü, kırılma noktasına kadar sınanan bir dostluğu anlatarak dokuyor ve sarsıcı kalemiyle okurların hayal dünyasını alabora etmeye devam ediyor.



Geldi gönlümün efendisi. Locke Lamora'yı okuyup aşık olmayan varsa kitap zevkinden şüphe ederim ben. Bu kadar sürükleyici bir kitap daha olamaz ve bu kadar merak uyandırıcı. Sonunun gelmesiyle beraber de Locke hayranları diğer kitabı sabırla beklemeye başladılar. Çok fazla da beklememize gerek kalmadı ve ikinci kitaba kavuştuk. İlk kitabın yorumu blogta mevcut eğer okumadıysanız bir göz atmanızı öneririm.
İkinci kitapta Locke'un başı her zamanki gibi dertte. Hatırlarsanız bağlı büyücülerden birine hiç hoş olmayan şeyler yapmıştı. Eh hak etmişti ama oh olsun. Şimdi bu adamın diğer arkadaşları Locke'un peşinde ve Locke'un da onlara yakalanmaya hiç niyeti yok.
Bu kaçışlarında buldukları Günahhane var bir de. Zengin adamların takıldığı bu mekan hırsızımıza çok cazip geliyor ve hiç hız kesmeden planlar yapılmaya başlıyor.


Bu planların içine bir şekilde korsanlar da katılınca... Olaylar olaylar. Yine heyecan dolu bir kitap okuyucularını bekliyor.
Kitabın betimlemeleri, yazımı, çevirisi, her şeyi çok güzel. İsme bakarak ilk kitabı saçma bulanlar olabilir ama isim kitaba o kadar yakışıyor ki. Ne olursa olsun ben birçok kişiye bu seriyi okumalarını öneriyorum. İnanın pişman olmayacaksınız.

RELATED POSTS

1 yorum

  1. Bu kitapta Casino Royale havasında geçen o kumarhane soyma macerası gerçek anlamda efsaneydi.Locke Lamora fantastik kitapların Arsen Lupen'i. Sevmeden edemiyorsunuz. Yazarın sitesine göre dört kitabı çıkmış ve yedi kitap planlanıyor sanırım. En kısa zamanda çevrilir umarım.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2016/02/zubuk-robin-hood-arsen-lupen-locke.html

    YanıtlaSil