Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

9. GKK Blog Tur: Hayaletin Gölgesi Kitap Yorumu \\ İblisler ve Hayaletler

17:15 Keiradaisy 0 Comments Category : , , , , ,






Hayaletlerden, iblislerden korkmayın, gerçek korkuyu size yaşayanlar öğretir.
Felix Castor, serbest çalışan şeytan çıkarıcı, hayalet katili, o zamana kadar gelen işlerini hiç sorgulamamıştı. Ne var ki bunda. Sonuçta hayaletler sadece insanın geride kalan hatıraları! İşini  yap ve nereye gittiğini umursama…

Birkaç yıl önce başına gelen korkunç olaydan ve duyduğu pişmanlıktan ötürü Castor

işlerine ara verdi. Sonuçta çocuklara doğum günlerinde sihirbazlık gösterileri yaparak para kazanabilirdi. Eeh işler her zaman o kadar kolay yürümüyor avcı bey. Ofisine uğradığı zaman aldığı telefona her ne kadar istemiyorsa da cevap verdi. Kendi kaşındı yani sizin anlayacağınız. Anlatılan olaya da hayır diyemedi. İlgisini felaket çeken bir olaya hayır diyemedi desek daha iyi olur, zaten paraya da ihtiyacı vardı (bildiğin tüm bahaneleri sıraladık, içinde var adam avcılık git yap işte ne mızmızlanıyorsun).

Suratının çoğu  gözükmeyen bir hayalet koskocaman bir arşivi ele geçirmişti. İnsanlara saldırıyor, tüm arşivde görülüyor üstelik konuşabiliyordu. Nadir bir hayaletle karşı karşıyaydı. Felix bunun basit bir görev olduğunu düşündü. Eh sadece düşündü diyelim. Bir süre sonra da olayları sorgulamaya başladı. Kimdi bu hayalet, herkes onun konuştuğunu söylerken birden bire niye susmuştu, nasıl ölmüştü, yoksa biri mi öldürmüştü, babam bu kadar güzel pasta yapmayı nereden öğrenmişti? He bir de hayalet Felix’in hayatını kurtarınca…

Felix ölülerle başa çıkar sorun değil işin içine insanlar girince gel de sinir olma! Değil mi Felix?
Gerçek kötülüğün insanlar olduğunun bir kanıtı daha…

Kitaba bayıldım dedim mi? Demedim o yüzden şimdi söylüyorum bayıldım!!! Zaten Supernatural sezon finaline girince aranıyordum etrafta tam denk geldi. Kitabımız seri ve ikincisi çıktığı anda gidip almayı planlıyorum çünkü tam bombayı patlatıp bitirdiler. Olay sonuçlanıyor hiç merak etmeyin ama yazar bize sürprizini yapıyor sonunda, katlanacağız yapacak bir şey yokkkkk.
Gelelim asıl konuyaaa. Tamam asıl konuyu anlatmış olabilirim diğer ana konuya geldik. İblisler ve hayaletler. Şimdi bu yazıyı nasıl yazsam diye düşündüm falan. Sonuçta en tehlikeli iblisleri yazmaya karar verdim, ondan sonra da hayaletlere geçeceğim.

Öncelikle buradaki şeytanlar ne Crowley  kadar çekici ve sempatik veeeeee bazen kötü adam olduğunu unutanlardan değil, ne de hayaletler simsteki kadar sevimli. Çoğunun ismi (en azından iblislerin) tanıdık gelecektir diye düşünüyorum, araştırınca çoğunu bildiğimi fark ettim.



iblisler




Şeytan, birçok din ve mitolojide, insanları kötülüğe teşvik ettiğine inanılan, adaletsizliğin ve tüm kötülüklerin kaynağı kabul edilen varlıktır. İblis sözcüğü de çoğu zaman Şeytan ile aynı anlamda kullanılır. Yeryüzündeki birçok dinde ve mitolojilerde Şeytan, genellikle doğaüstü güçlere sahip, sürekli insanları dinden, dolayısıyla yaratıcısının emirlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir varlık olarak düşünülmüştür.

Latince'de "Diábolus, Diaboli", İspanyolca'da "Diablo", Yunanca'da "Diabolos", "Karanlıkların Efendisi," "Beelzebub" (Sinek Kral), "Belial", "Mephisto" ya da "Lucifer", eski Türkçede "Yek" ya da 'Albız 'olarak geçer. Kabbala felsefesinde "Samael" olarak geçer. Ancak Yahudi inanışında Samael başka bir melektir. Şeytan ayrıca "Azazel" olarak da anılmıştır. İslam'da "İblis" olarak da bilinir.
Wikipediadan aldığım bu kısa bilgiden sonra asıl açıklamaya geçiyoruz;


Asmodeus (Abaddon) “Yok Edici”

İbranicede şeytan, dipsiz kuyunun meleği.kıyamette ortaya çıkacak yok edici meleklerden olduğuna inanılır.Hapsedildiği uçurumdan çıkarak alınlarında tanrının mührünü taşımayanlara işkence ve ölüm getirecek. Yunan mitolojisinde Appolion, Appolyon, Apollyon isimleriyle de bilinir.Locustların efendisidir. kabbalada da “Sephirah of Netzach” olarak yer alır. Bazen tanrıya hizmet eden meleklerden, bazen kötülüğe eğilimi yüzünden düşmüş meleklerden biri olarak çıkar karşımıza. Eski ahitte ismi cehennem yerine de kullanılır.

Asmodeus Cehennemin Prensi olarak da bilinir.  Asmodeus ünlü Yedi Ölümcül Günah şehvet bileşeninden sorumlu olduğunu ve onun cinsel manipülasyonuna teslim olanların cehennem ikinci düzey bir sonsuzluğa mahkum olacağı söylenir.

Azazil

Kabala düşüncesine göre, Enoch kitabında belirtildiği gibi olan ve insan kızlarıyla evlenerek dünyada Nefilim'ler çağını başlatan düşen meleklerin başı. Şeytanın Adem'e secde etme emrinin verilmesinden önceki ismidir.

Beelzebub

Lucifer ile birlikte cehennemi yöneten diğer 2 cehennem lordundan biridir. Böcek Tanrısıdır. Bunun animesi de var mutlaka izleyin oldukça komik.

Leviathan

Bak bunu bilirsiniz işte. Bilemediniz mi? Olmadı ama… Lucifer ve Beelzebub’un yanında Cehennemi yöneten lordlardan biri de ahanda bu. Ayrıca genellikle büyük bir deniz canavarı yada yılan olduğu ve Adem ile Havva’yı baştan çıkaranında bu Leviathan olduğu düşünülüyor.

Lucifer

Sabah Yıldızı –Morning Star- düşmüş bir melektir kendileri. Lucifer Latincede ışık getiren anlamında kullanılır. Lucifer kibrine ve hırsına yenik düşmüştür. Tanrının yarattığı ve kendinden daha güçsüz olan insan oğluna itaat etmeyeceğini söylemiş, Tanrılığa özenmiştir. Daha sonra lanetlendi ve cennet bahçelerinden kovuldu. Kovulduktan sonra atıldığı yer Afrika olmuştur. Birçok Hıristiyan oradaki açlık, savaş ve ölümü buna bağlar.

Incubus

Incubus bebeğim!!! Kendimi bir an Anita Blake serisine kaptırdım bir saniye verin bana. Latincede incubo yani kabus anlamına gelir. Bu şeytan kadınların rüyalarına girer ve onları baştan çıkarır. Succubus’un erkek versiyonu olan Incubus  insanların  çok gördüğü bir iblistir. Kurbanlarını dölleyip, tüm yaşam enerjilerini emer. Incubus’tan hamile kalan kadınlar doğum yaptıklarında bebeklerinin nabızı yoktur ve nefes almazlar. 7 yaşına geldiğinde normal bir insan gibi görünmeye başlayan çocuk, çok zeki ve çok çekicidir. Hatta Büyücü Merlin’in de Incubus bir baba ve insan bir anneden olduğu söylenir.

SuccUbus

Dişi bir iblis olan Succubus, Ortaçağ’da cinsel günahları için kadınların yakılmasından sonra doğan bir efsanedir ama görgü tanıkları bu efsaneyi oldukça güçlendirmiştir. İncubus gibi Succubus erkeklerin rüyalarına girer ve onları baştan çıkarıp hayat enerjilerini emer.




Hayaletler

Hayalet, ölü bir kişinin duyu organlarından en az biriyle algılanabilir şekilde belirmesi. Ölü bir kişiye benzer görüntü, ses gibi algıların genellikle ölen kişiyle ilgili bir yerde ortaya çıkması söz konusu olur. Hayaletlerin varlığı tartışmalıdır, şüphecileri ikna edecek kesin bir kanıt bulunamamıştır.

Hayaletlerin açıklamasını kitaba göre yapmaya karar verdim. Çünkü diğer anlatılanlara göre farklılık gösterebiliyor.

Hayaletler çoğu zaman ölülerin ruhları değil, duygusal kayıtlarıdır. Açıklanamayan sebeplerden dolayı hissedilen güçlü bir duygunun yaşandığı yerdeki gölgelerdir. He ne demek bu yani  arkada sadece bir anı kalmış, aslında kişinin kendisi yok orada. Nasıl zombiler sadece vücut olarak diriliyorsa hayaletlerde o şekilde eksikler diyebiliriz. Hayaletler akan sudan geçemezler yani olurda bir tane görürseniz topuklarınızı vura vura suya kaçın emi. Aman bak çok hızlı olun. Hayaletlerin neden ortaya çıktığı bilinmiyor, genelde pek bir etkileri olmuyor ama saldırgan olanları da mevcut.

Bir de kitapta kurt adamlar yani loup garoular var. Bu kurt adamlar aslında bir hayaletin herhangi bir hayvanı ele geçirmesiyle oluşuyor tam anlamıyla bedeni istila edip onu insan şekline sokuyorlar. Dolunay zamanı hayvan daha güçlü olduğundan dönüşüm gerçekleşiyor. 

RELATED POSTS

0 yorum