Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

3. Gezgin Kitap Kardeşliği ile Blog Turu 5. Gün - Aleve Dokunmak Yorum ve Kitapta Geçen Şarkılar

12:48 Keiradaisy 0 Comments Category : , , , ,


Oha yani!  Tamam yedi senedir oğlunu bir kere görmemişsin ama görünce tanır insan. Bir de şaka mı yapıyorsun diyor utanmadan. Nasıl sinirlendim şuan.

Bu tür kitapları pek fazla okumam. Okuduklarım da beni çok etkiler. İlk  defa bir Alman yapımını okuduğumu da eklemek isterim. Yani ilk başta çekincelerim olsa da hiç pişman olmadım. Kitabı kenara koydukça bir şekilde yeniden elimde belirdi. Şimdi ne olacak demeden edemedim. 

Hiçbir zaman babamla aram kötü olmamıştır. Ara sıra kavga etmişizdir ama çabucak unutmuşuzdur bunu. Sanırım şanslı olanlardanım. Okuduğum romanlarda, izlediğim dizilerde ya da çevremden bildiğim kadarıyla baba ile oğul arasında genellikle bir uzaklık oluyor. Duygularını nasıl açacaklarını bilmiyor, nasıl davranacaklarına karar veremiyorlar. 


Her neyse uzatmadan konuya gelelim.
Kitabımız ON8 yayılarından çıkan Aleve Dokunmak. Lukas babasını 7 senedir görmemiş, biraz annesinin zorlamasıyla biraz da kendi içinde bitiremediği baba sevgisinden dolayı babasıyla tekrar bir araya gelmeye karar veriyor. Babasıyla yolculuğa çıkan Lukas başına geleceklerden habersiz... Daha nereye gideceklerini bile bilmiyor.
Bu kadar olayın sadece 4 günde olduğunu kim tahmin edebilir? Ama bu bizim için sıkıntı veren bir durum değil. Öyle güzel yerleştirmiş ki yazar konuları hiç abartı gelmiyor. 


-Spoiler-


Babasını 7 senedir görmemiş 15 yaşındaki Lukas'ın 4 günde yaşadıkları:

Kuzenine aşık olmak,
Babasının kanser olduğunu öğrenmek,
İlk defa akrabalarının yüzünü görmek (resimde),
Üvey bir kardeşi olduğunu öğrenmek,
Babasının kardeşinin suçlu olduğunu öğrenmek,
Amcasından dayak yemek,
Dedesinin İmparator lakaplı bir suçlu olduğunu öğrenmek,
Amcasının ve dedesinin, polislerden bir şey çaldığını öğrenmek,
Polislerden kaçmak,
Hazinenin peşine düşmek,
Polislere yakalanmak,
terk edilmek,
Amcasının dayağı sonucu cama girmek,
Hazineyi bulmak  ve terk etmek...

-Spoiler-



Lukas oldukça duygusal bir çocuk. Kitabın birçok yerinde gözlerim doldu (sanırım birazcık da ağladım). Ayrıca oldukça fazla müzik dinleyen biri ve büyük bir U2 hayranı. Yani kitaptaki müziklerin çoğu U2'ya ait. Kitabın ismi bile U2'ya ait sanırsam. Touch The Flame orjinal ismi, U2'nun Where The Streets Have No Name şarkısından.








Çekilişimiz facebook üzerinden devam etmekte. Eğer hala katılmadıysanız buradan çekilişe ulaşabilirsiniz. Son gün 22 Şubat!

RELATED POSTS

0 yorum