Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

Total Recall - Gerçeğe Çağrı (2012)

18:25 Keiradaisy 0 Comments Category :




Bu hafta o kadar çok film izledim ki hangisini yazsam diye karar veremedim. Çoğunu daha şimdiden unuttum açıkçası. Neyse aklımda kalanları yazacağım artık. İlk bu filmi yazmaya karar verdim, oldukça güzel ve ilgi çekici bir film. Aksiyon da bol bol bulunmakta.
Güzel bir eşi olan ve sıradan bir işçi olan (Koloni  denilen yerde kalıyorlar. Buradaki insanların çoğu diğerleri tarafından dışlanmış. Düşük ve zorlu şartlarda çalışıyorlar diyebiliriz.) Douglas Quaid, kendi yaşamından oldukça
sıkılmış durumda. Her gün aynı şeyleri yapmak, fazla mesai çalışmak, bunun sonucunda da hiçbir şey elde edememek onun canını oldukça sıkmış. 
Bu sıkıntıdan kurtulmak içinde hayatındaki en güzel anları yaşamaya karar verir. Bu da Rekall şirketine başvurarak gerçekleşeceğini düşünür. Bu şirket senin istediğin hayatı beynine yüklüyor, kısa bir sürede olsa bunu yaşıyorsun. Ama bazı sıkıntıları var. Örneğin doktorsan yüklenen hayatta doktor olamazsın, çelişkiye yol açıyor.

Douglas Quaid tam beynine bir ajan hayatı yüklenirken bir grup polis baskın yapar. Film boyunca tartışmamıza neden olan (beynine yüklendiği için aranıyor ya da gerçekten de ajan olduğu için çelişki ortaya çıktı ve kaybettiği hafızasını kazandı) olayda Daugleas aranan bir ajan haline geliyor. 


-spoiler-
Bizim Douglas cidden de ajanmış. Hatta tüm hafızası silinmiş çok tehlikeli bir ajan. Bu yüzden de baştakiler tarafından gözetim altında tutulsun diye eşi yanına verilmiş. Eşi de oldukça güçlü ve film boyunca öl be diyeceğiniz türde bir kadın.
-spoiler-



Kadroda  Colin Farrell, Kate BeckinsaleJessica Biel, Bryan Cranston, John Cho ve Bill Nighy başı çekiyor. Bu arada film tekrardan çekim. Bir önceki film 1990 yapımı. 










RELATED POSTS

0 yorum