Harmony Clean Flat Responsive WordPress Blog Theme

The Starving Games - Açlıktan Ölme Oyunları

23:42 Keiradaisy 0 Comments Category :






Diğer tüm popüler filmlerin parodi filmi çekilirken Açlık Oyunları'nın çekilmeseydi olmazdı. Filmin her ne kadar imdb puanı 3.2 olsa da benim oldukça hoşuma gitti.
Parodi filmlerini sevmenizin en büyük unsuru filmde dalga geçilen filmleri, dizileri, markaları ya da kişileri bilmeniz. Yoksa hiç de komik gelmiyor insana. Tabii yapılan kelime oyunlarını anlamanız da (Türkçeye çevrilirken bir çoğu kayboluyor) filme zevk katıyor.
Filmin konusu haliyle kitapla benzer. Açlık Oyunları'na gönüllü olan Kantmiss Evershot'ın ( Hiç bir vuruşu kaçırmaz diye çevirebiliriz bu ismi) ardından fırıncının oğlu Peter Malarkey de oyunlara gönüllü oluyor. Tabii bu işe Dale hiç sevinmiyor. Gerisini zaten biliyorsunuz. Dale'i oynayan oyuncu Brant Daugherty. Yani oldukça hoş bir çocuk, boş ver Peter'ı Dale varken dedirtecek kadar yani...  Peter'ı oynayan oyuncu Cody Christian da oldukça şeker biri, tabii attığı kız çığlıklarını saymazsak. Bu arada Kantmiss'i de Maiara Walsh canlandırıyor.




-spoiler-

Açlık Oyunları'nda birçok yere gönderme yapılmış.  Capitol'de giysilerin değişik olmasının sebebi başkan olarak seçilen Lady Gaga ve yardımcısı olarak seçtiği Nicki Minaj. Bunun yanında kitaptaki gibi üstün bir donanıma sahip olmalarına da gerek yok. Çünkü ne yap derse anında yapan "Siri" var. Tüm arena onun sayesinde kontrol ediliyor.
Hatırladığım diğer konularda şöyle: Angry Birds, Annoying Orange, Muhteşem ve Kudretli Oz, Harry Potter, 16 ve Hamile, Downton Abbey, Nike, Two and a Half Men, Oprah, Grinin Elli Tonu, Party Rock Anthem, Avatar, Sherlock Holmes.

-spoiler-








Hepsi bu kadar. İyi seyirler.





RELATED POSTS

0 yorum